Velg riktig belysning til læring og utvikling. Det er krevende dager på skolen, derfor er det viktig at lyset påvirker til god læring.

Under menyen:

INSPIRASJON  - UTDANNELSE OG LÆRING (klikk link)
finner du mange ulike rom, tips og utvalg av produkter som er anbefalt for bruk i skoler. 

 

I denne artikkelen vil vi ta for oss tre av de største og kanskje viktigste områdene i skolen.

 

KLASSEROMMET - GODT LYS FOR KONSENTRASJON I TIMEVIS

 

Klasserommet er elevens andre hjem og lærerens arbeidsplass. Derfor er det ikke kun et spørsmål om å ha tilstrekkelig med lys i klasselokalet. Belysningen skal designes med omhu, så man uten problemer kan lese tekst på mange forskjellige slags medier. Det være seg bøker, nettbrett, PC-skjermer og lærerens tavler eller smartboards. Lyset skal være tilstrekkelig, men samtidig ikkje gi gjenskinn i skjermer.

 

Noen  armaturer som kan fungere godt er:

 

INNOVO I LED

 

ICARUS I LED PRISME

 

ELEVO BOARD FLEX FOR TAVLER

 

GANGER - TRIVSEL OG TRYGGHET I FELLESOMRÅDER

 

På steder hvor mange mennesker ferdes daglig og skal kunne finne frem, må belysningen oppfylle en rekke spesielle krav. Gang- og fellesarealer på skoler skal være belyst slik at det ikke bare gir sikker ferdsel, men også bidrar til en god atmosfære og gjør det lett å orientere seg. Det krever en gjennomtenkt løsning, der funksjonelle krav også skal oppfylle de ofte høye forventningene som stilles til energiforbruk og totaløkonomi.

 

Det er flere bra produkter for fellesområder. LED paneler fungerer ofte fint. Her finner du linker til to ulike utførelser.

 

ICARUS OPAL LED 

LEDUSED OPAL LED

 

I fellesarealene er det valgt en friere plassering av takarmaturene for å invitere til en friere og mer leken atmosfære for elevene

SPORT - AKTIVITETER I GODT LYS

I idrettslokaler og sportshaller har lyset en stor betydning, når spillet går hurtig, og spillerne skal ta raske avgjørelser. Den gode belysningsløsningen sikrer den rette mengde lys til den enkelte idrettsgren. Det høres lettere ut enn det er, men innebandy, volleyball, håndball eller kanonball stiller ikke samme krav til lys. Dersom hallen også brukes til fester, konserter og skolearrangementer, vokser listen av krav ytterligere. Med en så allsidig bruk av gymsaler/hallen blir også styring av lysnivå viktig, så det bør velges armaturer med DALI styring.

 

Et meget anvendelig produkt er:

 

SPORT LENS

 

Den er laget spesielt for sportshaller for å motstå harde påkjenninger og designet slik at baller ikke blir liggende oppe på armaturen. Den har ballsikkert raster som standard og kan også leveres med ekstra lamellraster for UGR<19.

 

SPORT LENS LED SPORTSHALL

 

  

Ta kontakt med en Solar Light selger eller lysplanlegger slik at vi får laget den beste løsningen for ditt prosjekt.

Kontakt SOLAR LIGHT