Lysberegning gjort enkelt og raskt fra vår E-katalog - Dialux online - FastCalc.

 

Dette gjør det mulig å svare kunden raskt på enkle forespørseler.

 

Selv om lysfiler er tilgjengelig for nesten alle produkter - og funksjonen finnes - er det kun anbefalt for enkle standardiserte rom og armaturer montert utenpåliggende, nedhengt eller innfelt i tak.

 

Utendørs armaturer, veggarmaturer, høylager ol. egner dette seg dårlig for.
Her bør Solar Light lysplanleggere kontaktes for å få prosjektert dette - se Kontakt i topp menyen. 

 

Hvis det er noen enkle rom, kan man allerede på en befaring bruke sin mobil eller Pad, klikke seg inn på www.solarlight.no

  • Finne aktuellt produkt
  • Bruke Dialux Online for å kalkulere hvor mange armaturer man trenger
  • Avklare pris med kunden
  • Bestille i Webshop.

 Det er tiden som koster mest - derfor er det viktig å være effektiv.

 

NB! 

  • Det er viktig å huske på at denne gir deg kun et antall armaturer jevnt fordelt i rommet og en gjennomsnitts lysnivå i LUX. 
  • Du kan ikke plassere armaturene selv i beregningen i forhold til f.eks en T-profil himling - her må man bare tenke litt praktisk og se om det vil fungere bra.
  • Pass på å sjekke at målene på rommet og takhøyden stemmer.
  • Refleksjonene innefor de ulike kategoriene er forhåndsdefinert - så hvis det er mørke flater i rommet vil dette IKKE bli riktig.
  • Normale lyse flater, kvadratisk / rektangulært rom, ingen reoler - vegger eller andre hindringer i rommet - det må være åpent.
  • Du står selv ansvarlig for at du har lagt inn riktige data

 

Nesten alle våre produkter er nå gjort tilgjengelig for enkle lysberegninger direkte fra nettsiden. Dette egner seg godt for enkle rom - enkle kvadratiske / rektangulære rom som har litt størrelse - så man får plassert ut jevnt med armaturer.

 

For prosjekter prosjekterer vi fortsatt for deg.

 

Utendørsbelysning, høylager, cellekontorer ol. bør man uansett få noen i Solar Light til å prosjektere. Velg kontakt i menyen på toppen og send en forespørsel.

 

Hvordan gjør jeg det? 

 

Har kunden et rom som han ønsker lys i og forklarer hva rommet brukes til (kontor, kantine, verksted...), så kan du legge inn romstørrelse, velge riktig produkt til oppgaven og få vite hvor mange av den valgte armaturen du vil trenge for å gjøre kunden fornøyd. Dette er en enkel overslagsberegning som legger armaturer symmetrisk inn på tegningen. Ønsker man armaturer plassert tilpasset rommet, må man bruke Dialux / Relux i fullversjon.

 

Du velger først produktet du ønsker å bruke, eksempelet her viser et LED panel opal. Hvis ruten med teksten LYSBEREGNING er sort, ligger det en lysfil som gjør at du kan gjøre en rask lysberegning.

 

lysberegning led belysning solar light

 

Da får du opp et skjema du skal fylle ut. Her vises et spiserom/oppholdsrom i en barnehage som et eksempel. Fyll ut romnavn, velg bruksområde (veldig generelt) - og belysning i LUX. Fjæring (dansk) betyr avstand til tak fra topp armatur hvis den er nedhengt.

 

Hvis du ofte kommer bort i spørsmål fra kunder om hvor mange LUX de bør ha, så kan det være smart å kjøpe LYSKULTUR sin LUX tabell.

Generellt er det følgende krav for noen av de mest vanlige områdene:

 

Kontorplass - møterom: 500 LUX

Kantiner: 200 LUX

Barnehage: 300 LUX

Klasserom: 300 LUX

Klasserom hvor det er undervisning også for voksne: 500 LUX

Personalrom: 300 LUX

Der hvor det er krevende arbeidsoppgaver er det generelt fra 500 LUX eller høyere.

 

Da dette var en barnehage viser den resultatet: 3x2 armaturer - 6 stk - snitt 411 lux, mer en godt nok. På grunn av rommets form og størrelse ville 4 armaturer blitt for lite. 

 

lysberegning dialux led belysning solar light

 

 

Deretter laster du ned beregningen (Generer PDF) og gir den et prosjektnavn.

 

Her får du også opp tegninger av rommet og koordinater for plassering.

 

lysberegning dialux led belysning solar light

 

lysberegning dialux led belysning solar light