Bybrua i Stavanger har fått moderne og miljøvennlige LED-lys, som skaper en særegen stemning. Foto: Kjell Einan

Bybrua i Stavanger har fått moderne og miljøvennlige LED-lys, som skaper en særegen stemming. Foto: Kjell Einan 

 

Bybrua i Stavanger har fått et etterlengtet løft. Moderne LED-lys lyser opp landemerket og gir en helt egen stemming i bybildet.

Belysningen var ikke oppgradert siden brua åpnet i januar 1978 og hadde bokstavelig talt gått ut på dato.

Gamle kabler er revet vekk, nye sikringsskap har kommet på plass og defekte lyskastere med jordingsfeil er byttet ut med moderne og mer miljøvennlige LED-lys med en levetid på minst 50.000 timer. Brua, som er over 1000 meter lang og har en seilingshøyde på 26 meter, fremstår i ny drakt.

Hele oppgraderingen av det elektriske anlegget inkludert ny belysning har kostet rundt 1 million kroner.

Totalt er det montert 18 lysarmaturer som er siktet inn på ulike punkt på brua. Både toppen av brua, wirer og broelementet midt på brua har fått nye lys som framhever arkitekturen og skaper en spesiell stemning. Dessuten er det plassert et juletre av stål på toppen, som vil lyse i mørke vinterkvelder.

Les også: Lyser opp for reisende

Fargerikt lysshow
Ved hjelp av DMX-lysstyring blir det riktig lys til riktig tid. Belysningen styres enkelt ved hjelp av en smarttelefon, et nettbrett eller en PC. Det er også flere innstillingsmuligheter som gjør at lyset kan skifte på bestemte tidspunkter og det går raskt å endre oppsettet. Det finnes mange spennende muligheter  – innbyggerne i Stavanger kan for eksempel oppleve et unikt og fargerikt lysshow på nyttårsaften.

– Dette prosjektet viser at vi har den kompetansen og de riktige samarbeidspartnerne til å gjennomføre tilsvarende oppdrag. Er det behov for å lyse opp et bygg, et tårn eller en bru, så ta kontakt med oss, sier Bård Johansen, salgsingeniør i Solar Light.

Kontakt oss

 

Om belysningsprosjektet:
Oppdragsgiver: Statens Vegvesen
Utførende installatør: Traftec AS
Produkter levert av Nordic Safety Engineering