– Blaker bo- og omsorgssenter er et godt referanseprosjekt for oss. Det viser at vi kan levere en totalløsning på det elektriske arbeidet og at vi har gode samarbeidspartnere som gjør at vi kan tilby like gode løsninger som spesialfirmaer.

Det sier prosjektleder Arne Martin Lunde i Aurskog Elektriske Installasjon AS, en hjørnestensbedrift med over 30 års erfaring i elektrobransjen.

Høsten 2017 kunne helse- og omsorgsminister Bent Høie åpne det moderne senteret som har en somatisk enhet med 32 plasser og en demensenhet med 27 plasser.

– Installasjonsarbeidet vi har utført ved Blaker bo- og omsorgssenter er det største vi har hatt når du regner i kroner og øre, sier Lunde.

Sammen med sine kollegaer har han gjennom en toårsperiode jobbet i nabobygda Blaker. Til tider har rundt 30 montører vært i sving for å montere elektro- og belysningsmateriellet Solar har levert til prosjektet.
 
– Når det gjelder belysningen, var alt godt beskrevet på forhånd slik at det var enkelt for oss å montere. Det aller meste av belysningen har Dali-styring, som tilpasser lyset til ulike tider på døgnet og om det er bevegelse i rommet eller ikke. Jeg synes det ble en god lysløsning, sier Lunde.

Aurskog-bedriften har tidligere gjort installasjonsarbeidet ved et annet sykehjem i Sørum, Sørvald bo- og behandlingssenter og tar gjerne på seg tilsvarende oppdrag.

Ønsker du hjelp til ditt neste lysprosjekt, ta kontakt med Solar Light lysplanleggere / selgere.

Thomas Pytterud Li, sivilingeniør Sv. Bolkesjø, forteller at det var mange hensyn å ta når belysningen skulle planlegges.

– Vi har vektlagt at beboerrommene skulle få en "hjemmeatmosfære". Korridorer og fellesarealer skulle ha en stilren og funksjonell belysning for å kunne forene beboernes og personalets behov. Åpent område over to etasjer fikk spotlighter montert på skinner, for å kunne lyse opp kunsten i taket. Kontorer, og rom hvor de ansatte skulle arbeide, skulle ha godt arbeidslys.

– Ute skulle gangstier,veier og sansehager og lignende lyssettes med effektbelysning, pullerter og master for å fremheve de ulike funksjonene. I tillegg var det viktig å få god belysning på parkerings- og ankomstområdet, forteller Pytterud Li.

Nedenfor kan du selv se resultatene.

Noen av produktene som er brukt og vist på bildene under: Inverso Lite LED downlight, KREIS LED parkarmatur, VESTA LED pullert. Du finner alle her i E-katalogen.

Ved hjelp av spotlighter fremheves kunstverkene på en god måte  Fellesarealene har en stilren og funksjonell belysning 
Belysningen justeres enkelt etter lysbehovet Belysningen justeres etter lysbehovet
Belysningen er dekorativ, samtidig som den gir godt nok lys til å bevege seg utendørs i mørket LED-lysene gir godt lys og er svært energieffektive